Normaliseren ouderschap

Normaliseren ouderschap
Schrijf je nu in

Introductie

De visie op opvoeding is afgelopen decennia sterk veranderd. Elk tijdperk heeft thema’s waar we als maatschappij problemen in zien en ervaren. De versnelde hulpbehoefte van gezinnen is een uitdaging waar wij mee worden geconfronteerd. Deze training gaat uit van het vergroten van autonomie en veerkracht en wat wel kan. Zodat gezinnen kunnen worden bekrachtigd om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden.

Wat heeft de client eraan? 

Cliënten/gezinnen krijgen handvaten om alledaagse problemen en uitdagingen het hoofd te bieden. Het vergroot hun eigen regie waardoor ze meer effectief gebruik zullen maken van formele hulpverlening en meer terug zullen vallen op hun netwerk. 


Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

  • Door inzicht te krijgen in normaliseren, leren professionals dat hun manier van interveniëren de afhankelijkheid van gezinnen kan vergroten.
  • Professionals leren door de eigen veerkracht van het gezin centraal te stellen, het gezin blijvend de tools te geven om uitdagingen aan te kunnen.
  • Door hernieuwde inzichten passen uw professionals hun handelen aan en erkennen zij dat gezinnen een meer primaire rol mogen vervullen binnen hulpverlening en opvoeding 

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Als de huidige hulpverleningsbehoefte zich voortzet, dan zijn we als jeugdzorg niet meer in staat om iedereen de hulp te geven die hij/zij verdient met alle risico's van dien. Door het blijvend vergroten van eigen regie van gezinnen, komen er letterlijk handjes vrij voor uw zorgprofessionals om andere gezinnen en kinderen van hulp te voorzien. 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 dag
  • Kosten: 1425,- (vrijgesteld van btw)
  • Accreditatie: SKJ
  • Doelgroep: Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in