Werken vanuit kind perspectief

Werken vanuit kind perspectief
Schrijf je nu in

Introductie 

In de zorg voor gezinnen en jeugdigen wordt gedrag van het kind mede bepaald door de context van het gezin en de samenwerking tussen de ouders. Kinderen halen hun zelfbeeld uit de eenheid tussen ouders. Zij zien hierin hun ouders als geheel en gebruiken dit om een positief beeld over zichzelf te krijgen. Bij een breuk of verstoring in de samenwerking ervaren de kinderen spanning en stress. Deze verwarrende gevoelens komen tot uiting in het gedrag van het kind. Om aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van het kind en het normaliseren van de samenwerking tussen de ouders, dien je als professional inzicht te hebben in het kind perspectief en de signalen in gedrag te herkennen.

Wat heeft de client eraan? 

Kinderen hebben de toekomst en kinderen zullen het voelen wanneer zorgprofessionals hen begrijpen en zich verdiepen in hun wereld. Vaak zorgt dat voor een opening in de hulpverlening en mogelijkheden tot het bieden van tools voor ouders. 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

  • Door inzicht te krijgen in de belevingswereld van het kind, leren professionals om waar nodig de focus van hulpverlening te verschuiven.
  • Professionals leren situaties te analyseren vanuit het kindperspectief in relatie tot de samenwerking en eenheid van ouders
  • Door opgedane kennis kunnen professionals samen met het gezin steunstructuren vorm geven

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Hulpverleningstrajecten zullen effectiever worden neergezet door de belevingswereld van het kind meer centraal te zetten. Dit voorkomt verergering en daarmee toename van zorgbehoefte. 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 dag
  • Kosten: 1425,- (vrijgesteld van btw)
  • Accreditatie: SKJ
  • Doelgroep: Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in