Ambinex(t) step in teamontwikkeling 

Ambinex(t) step in teamontwikkeling
Schrijf je nu in

Introductie

Het werken in een team vraagt van ieder individu aandeel. Samenwerking zorgt daarbij altijd voor wrijving en uitdagingen. Dit hoort dus eigenlijk zo te zijn. Ingewikkeld zo`n teamproces? Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Als je als uitgangspunt neemt dat we altijd op weg zijn van goed naar beter, kunnen we samen ontwikkelen en uitdagingen aangaan. Hoe mooi is het als je als team gebruik leert maken van elkaars normen en waarden? Om collega’s te stimuleren om juist een andere invalshoek aan te nemen dan dat de rest eigenlijk doet. Dan voer je het goede gesprek! Is dat spannend? Jazeker! Maar ga het eens gewoon doen en kijk wat het jou en je team oplevert.  

 

Wat heeft de cliënt eraan?

Als een team goed functioneert zal dit altijd zijn weerslag hebben op de kwaliteit van leven van de cliënten. De antwoorden op vraagstukken vanuit de cliënt zullen eerder gevonden worden door een team waarbinnen eenieder zijn toegevoegde waarde mag hebben op basis van kwaliteiten, ideeën en kennis. Samen zoeken naar wat werkt en wat nodig is voor de ander, kan alleen als er ruimte is binnen het team om je aandeel te hebben. Als een team goed functioneert kan het procesmatig werken en duidelijkheid bieden aan de cliënten. Iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid en een bepaalde mate van structuur. Ruis zorgt vaak voor onrust bij mensen en dat was nu juist niet het doel van zorg.     

 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

  • Door te ontdekken wat jouw unieke toegevoegde waarde is binnen het team, kun je jouw aandeel vergroten.
  • Communiceren vanuit comfort.
  • Een veilige & professionele cultuur binnen het team.
  • Samenwerking vanuit drijfveren, methodisch handelen en ontwikkelen van kwaliteit.

 

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Een team wat zich richt op de samenwerking, ontwikkelt vaardigheden om elkaar te begrijpen en toe te voegen vanuit kwaliteit en drijfveren. Teams die in de basis stabiel zijn, hebben de ruimte om zich door te ontwikkelen en de zorg te optimaliseren. Presterende teams nemen verantwoordelijkheid, communiceren transparant en ondersteunen vanuit expertise in de continuïteit en de kwaliteit van de zorg.

 

Praktische details 

•    Kosten: 825,- per dagdeel (vrijgesteld van btw) 
•    Tijdsinvestering: Op maat 
•    Doelgroep: Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in