Geweldloos verzet

Geweldloos verzet
Schrijf je nu in

Introductie 

Binnen geweldloos verzet te weinig kaders? Dat doe je dan toch echt zelf! 
Geweldloos verzet is een methodiek die geschreven is voor situaties waarin iemand gewelddadig en/of destructief gedrag inzet. Daarmee ondermijnt diegene het gezag van hulpverleners, ouders en/of verzorgers. Deze training geeft je handvatten om vanuit zelfvertrouwen, betrokkenheid, beschikbaarheid en nabijheid dit gedrag te doorbreken. Iedere context (team en omgeving) heeft beïnvloedingsfactoren die de gekozen aanpak en houding versterken of verzwakken.

Wat heeft de client eraan? 

Geweldloos verzet streeft ernaar om relaties te versterken door een omgeving te creëren waarin respect, empathie en betrokkenheid worden bevorderd. Het opbouwen van een waardige relatie tussen hulpverlener en cliënt zorgt er voor dat cliënten actiever deelnemen aan het oplossen van een probleem of conflict. Cliënten voelen zich meer gehoord, begrepen en gerespecteerd. 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

  • Zorgprofessionals leren over het theoretisch kader van geweldloos verzet en hoe dit in de praktijk te gebruiken 
  • Zorgprofessionals leren over de verschillende onderdelen van geweldloos verzet; de zogenoemde interventies.
  • Zorgprofessionals leren over de noodzakelijke verandering als persoon in interactie met cliënt en collega’s; Wat is je gedrag/reactie wanneer je niet ingaat op het destructieve gedrag? Iets wat je misschien nog niet aanboort dan wel optimaal inzet? Wat heb je nodig om dat eigen te maken?

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Geweldloos verzet bevorderd de motivatie en betrokkenheid bij medewerkers. Door samen de principes van geweldloos verzet te omarmen creëer je een positieve bedrijfscultuur, waarbij het aantal escalaties vaak afneemt. 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 dag
  • Kosten: 1425,- (vrijgesteld van btw)
  • Accreditatie: SKJ
  • Doelgroep: Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in