Palliatieve zorg

Palliatieve zorg
Schrijf je nu in

Introductie 

Een training in palliatieve zorg is als een reis door de betekenisvolle wereld van zorg en compassie. Het is een verkenning van de benaderingen en vaardigheden die nodig zijn om te voorzien in de behoeften van mensen die geconfronteerd worden met levensbeperkende ziekten.
Het doel van de training is voorkomen en verlichten van lijden door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard.

Wat heeft de client eraan? 

De training in palliatieve zorg komt de cliënt ten goede door gerichte, holistische zorg te bieden die de kwaliteit van leven in de laatste levensfase verbetert. 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan?

  •  Uw zorgprofessionals leren dat palliatieve zorg echt iets heel anders vraagt dan reguliere zorgverlening
  • Professionals leren over een holistische benadering van zorg, waarbij de fysieke, psychologische, sociale en spirituele dimensies van het leven worden geïntegreerd
  • Door kennis op te doen over effectieve communicatie met cliënt, netwerk en het zorgteam verbetert dit de communicatie van professionals
  • Professionals worden in staat gesteld om mensgerichte en kwalitatieve zorg te bieden in de laatste fase van het leven van cliënten, onder andere door het bewaken van eigen emoties en
  • Professionals krijgen inzicht in het beheren van symptomen zoals pijn en ongemak en de rol van medicatie en andere therapieën om de best mogelijke kwaliteit van leven te waarborgen.

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

De training palliatieve zorg komt de cliënt ten goede door gerichte, holistische zorg te bieden die de kwaliteit van leven in de laatste levensfase verbetert. Door aandacht te besteden aan fysieke comfort, empathische communicatie, respect voor waarden en voorkeuren, en ondersteuning voor zowel de cliënt als hun naasten, draagt de training bij aan een waardige en persoonlijke zorgervaring. Het resultaat is een omgeving waarin de cliënt zich begrepen voelt, symptomen effectief worden beheerst, en waarin de nadruk ligt op het behoud van waardigheid, autonomie en comfort.

 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 dagdeel    
  • Kosten: 825,- (vrijgesteld van btw)
  • Doelgroep: Ouderenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in