Training conflictscheiding met VR

Training conflictscheiding met VR
Schrijf je nu in

Introductie

Een scheiding van ouders heeft een impact op kinderen. Een conflictscheiding helaas nog meer. De VR-beleving geeft je op een andere manier inzicht over de impact van een conflictscheiding bij een kind en hoe je hierin als hulpverlener kan aansluiten bij het kind en de ouders. Met deze handvatten kan je hen het beste helpen en ondersteunen. 

Wat heeft de client eraan? 

Bij conflictscheidingen zijn meerdere cliënten betrokken. Doordat de hulpverlener goed aanvoelt wat het kind nodig heeft en ervaart, ervaren ouders dat het hier ook primair om het welbevinden van het kind draait. Dat zorgt voor een beter perspectief van waaruit problemen worden opgelost in het belang van.

 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan?

  • Door echt in de schoenen van een kind te staan, voel je plots (heel sterk) het verdriet en de positie van het kind waardoor professionals in hun hulpverlening veel beter aansluiting kunnen vinden.
  • Door actuele kennis over effectieve methoden op te doen, zijn zorgprofessionals in staat om beleving en kennis in te zetten
  • Door kennis op te doen over de totstandkoming van conflictscheiding, leren zorgprofessionals de ernst en het acute karakter in te schatten en de veiligheidssituatie te beoordelen.
  • Door te beleven, leer je om te gaan met meerzijdige partijdigheid en vind je samen met ouders een oplossingsrichting. 

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Conflictscheidingen hebben in potentie een enorme impact, ook op professionals. Door de juiste tools, beleving en inzichten vinden de juiste gesprekken plaats en worden keuzes in perspectief geplaatst. Het welbevinden van uw professionals en het proces van scheiding worden hiermee verbeterd. 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 dag
  • Kosten: 1500,- (vrijgesteld van btw)
  • Accreditatie: SKJ
  • Doelgroep: Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg 
Opleidingsadviseur Tessa van Aalten ondersteunt een deelnemer met een VR-bril op

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in