Training dementie en onbegrepen gedrag (met VR)

Training dementie en onbegrepen gedrag (met VR)
Schrijf je nu in

Introductie

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes! Iedere ziekte kent een ander verloop en andere symptomen. Toch zijn er ook overeenkomst qua de eerste symptomen. De hoeveelheid mensen met dementie zal de komende 15 jaar naar verwachting razendsnel toenemen. Het is voor professionals dus belangrijk om symptomen te herkennen en te kijken naar wat wel kan! Door de ontwikkelingsstadia is het voor professionals belangrijk om zich daarop aan te passen. De training is bedoeld om een fundament te leggen voor effectieve, geïnformeerde en liefdevolle zorg voor mensen met dementie. Tijdens deze training behandelen we praktijkvoorbeelden en kijken we vanuit het de-escalerend werken, hoe wij de veiligheid voor zowel cliënt als hulpverlener, kunnen waarborgen. Naast kennis en kunde, voegen wij in deze training ook beleving toe door middel van Virtual Reality. Hierin word je uitgedaagd de juiste keuzes te maken en vertalen we het geleerde meteen naar de praktijk.

Wat heeft de client eraan? 

Dementie toont een verdrietig ziektebeeld voor cliënten. Zo geven cliënten vaak aan dat de eerste fase, waarin geheugenproblemen optreden en ze zichzelf daarvan bewust zijn, erg confronterend is. Afhankelijk van het soort dementie en het ontwikkelstadium, verdienen deze mensen dat zorgprofessionals uitgaan van de mogelijkheden en positieve punten en niet slechts hetgeen niet meer kan of aanwezig is.


Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

  • Door kennis op te doen over de verschillende soorten dementie, kunnen professionals beter zorg leveren en in samenspraak met mantelzorg en/of naasten de zorg en begeleiding vormgeven
  • Door de opgedane kennis kunnen zij zowel cliënten als hun naasten van informatie voorzien
  • Zorgprofessionals leren dat datgeen vandaag werkt, morgen mogelijk niet meer werkt.. En hoe daarmee om te gaan.
  • Zorgprofessionals krijgen handvaten om dit bij wijlen verdrietig ziektebeeld zelf ook een plek te geven. 

Wat is het voordeel voor jullie organisatie?

De training over dementie draagt bij aan een zorgomgeving waarin de behoeften van de cliënt centraal staan, met zorgverleners die beter uitgerust zijn om met begrip en vaardigheid hoogwaardige zorg te bieden.

 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 2 hele dagen    
  • Kosten: 2950,- (vrijgesteld van btw)
  • Doelgroep: Ouderenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in