Wet- en Regelgeving

Wet- en regelgeving
Schrijf je nu in

Introductie 

Als er iets is waar zorgprofessionals niet enthousiast van worden, dan is het wel Wet & Regelgeving. Tuurlijk wil iedereen binnen de kaders werken, maar het zijn taaie stukken om te lezen en te onthouden. Dus we blijven er liever van weg. In deze training maken we het leuk om hiermee bezig te zijn. Want als iets leuk is (of in ieder geval niet vervelend) dan blijft het beter hangen. Door virtual reality in te zetten, beleven de zorgprofessionals situaties anders dan ze op papier te lezen. Op die manier worden de stappenplannen binnen de wet- en regelgeving (vanuit de WZD en WVGGZ) helder en duidelijk. 

Wat heeft de client eraan? 

Cliënten zijn gebaat bij zorgprofessionals die binnen de kaders van de wet werken. Die zijn er niet voor niets en bieden kwalitatieve kaders om aan cliënten op de juiste manier zorg te verlenen. En dat is wel het minste wat we bij cliënten moeten toezeggen en waarmaken. 

 

Wat hebben jullie zorgprofessionals hieraan? 

Geen enkele professional wil misstappen maken waar hij of zij zich niet bewust van was. Je wilt geen wetten overtreden binnen de zorg voor anderen. 

  • Jouw professionals kennen de historie en redenen van de totstandkoming van belangrijke wetgeving.
  • Jouw professionals weten welke stappen zij moeten doorlopen binnen de regelgeving en aan welke kaders zij gehouden worden
  • Er wordt minder onvrijwillige zorg toegepast door de toegenomen kennis van professionals en zij leren te zoeken naar alternatieven
  • Jouw professionals leren om te gaan met ethische dilemma's en hoe dit bespreekbaar te maken binnen het team 

Wat is het voordeel voor jullie organisatie? 

Het doel van deze training is dat hulpverleners minder onvrijwillige zorg toepassen en gaan werken volgens de “Nee, tenzij…”. Minder onvrijwillige zorg zorgt voor een humane bejegening richting cliënten, wat de kwaliteit van leven bevordert.

 

Praktische details 

  • Tijdsinvestering: 1 hele dag  
  • Kosten: 1425 euro (vrijgesteld van btw)
  • Doelgroep: Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Ouderenzorg 

Vraag deze training direct aan!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen om verder te groeien? We gaan graag met je in gesprek! Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Schrijf je nu in